Vad som krävs för Unga entreprenörer

Marknadsföring Online

Internet är sedan några år tillbaka Sveriges största marknadsföringskanal, och för att lyckas är det viktigt att man förstår hur digitala kanaler fungerar tillsammans. Att kunna driva försäljning och trafik mellan de olika medierna är en förutsättning för att lyckas med digital marknadsföring. Utvecklingen i branschen går hela tiden framåt och det går fort, så det gäller att hänga med. Precis så gjorde affiliate-duon, Andreas och David har skapat sidan casinosidor.com. De använder sig bara av hemsidan för att dra till sig kunder online.

Genom att skaffa sig kunskap kunskap inom området som för marknaden framåt ligger man steget före. Att vara insatt i alla digitala medier, det vill säga att förstå vikten av kundvård, annonsering i digitala medier samt förstå hur allt detta fungerar på olika mobila enheter är viktigt. Att ha kunskap inom SEO eller sökmotorsoptimering som det även heter, är också en stor tillgång då det är något som innebär en stor fördel i branschen.

Hållbar teknik

Att arbeta med hållbar teknik innebär att skapa hållbara lösningar samtidigt med en hög produktivitet. Stor hänsyn måste visas till miljön för minskad miljöpåverkan, men samtidigt måste man se till att arbetssystemen är hållbara.

Att arbeta i den här branschen innebär utmaningar som att utveckla och utforma system som håller när det gäller tillverkning av olika produkter. Det kan vara fordon, läkemedel, allt som rör sjukvård, mat eller kläder. Att ha ett nära samarbete med de berörda företagen är absolut en styrka då de personliga kontakterna och nätverk kommer vara avgörande.

Fastigheter

Ung entreprenör bakom fastighetsbolaget MOHV

Att försöka bli fastighetsägare för dagens unga har blivit tufft med tanke på de stigande bostadspriserna och en allt tuffare lånemarknad. Att använda sig av sin egen bostadsrätt genom att hyra ut den och på så sätt finansiera sin start på bostadsmarknaden berättar Dana Bull hur det gick att starta upp. Hon har gått från 0ch till 24 stycken bostadsköp på fem år, vilket är en resa där hon lärt sig i takt med köpen. Även Sebastian Holtze startade MOHV år 2012 och hittade ett innovativt sätt att sälja fastigheter på.

Framgångshistorien har legat i att köpa flerfamiljsfastigheter med möjlighet till många bostäder i ett objekt, för att sedan renovera och ta ut högre hyra,och det har gjort att kapitalet vuxit. Även om det inte är ett särskilt glamoröst jobb att sköta fastigheter så är det en bra inkomst och betydligt enklare än att sköta ett 8-17-jobb 40 timmar i veckan. En sak som hela tiden varit viktig är att inte ha tomma objekt utan att allt är uthyrt, och att inte dra på sig för stora renoveringskostnader. Det arbetet med renoveringen i huvudsak bestått av är ommålning, nya arbetsytor och nymålade luckor i kök.

Att våga satsa och göra det i små omgångar är nyckeln till framgång, och här gäller det att bygga bra relationer till sin bank som gör att de har förtroende för affärerna. Det är väldigt viktigt oavsett ålder, men framförallt när du är ung, att ha alternativa sätt att tjäna pengar på, och att ha olika utvägar om det skulle behövas.