Kombinera nöje med välgörenhet

Idag finns det massvis med välgörenhetsorganisationer för att hjälpa djur och människor i nöd, och tur är väl det, det har heller aldrig tidigare behövts så mycket som det gör just nu. Många försöker att bidra så mycket som det går genom att skänka en slant när det finns pengar över. Vissa väljer att bli månadsgivare, skicka sms gåvor eller lägga ner ett par mynt i en insamlingsburk för välgörande ändamål. Dessa är de mest vanliga sätten att bidra med pengar på, men det finns massvis med andra sätt som du kan hjälpa till samtidigt som du själv kan ha en rolig stund.

Ett exempel på att bidra till en sådan verksamhet är till exempel att hålla ögonen öppna efter välgörenhets evenemang. Konserter, musikaler, fester och liknande kan ibland ordnas i välgörenhets syfte. Artister kan ibland ställa upp på att uppträda helt gratis och där alla biljettpengar går oavkortat till välgörande ändamål. Det betyder alltså att du kan roa dig samtidigt som du bidrar till något som är bra. Något annat som är värt att kika efter är hemsidor som säljer kläder eller prylar där en del av priset går till välgörenhet. Det finns till och med online casinon där du kan roa dig med enarmade banditer och annat skoj och ha chans till vinst samtidigt som en del av de pengar som du spelar för kommer att gå till välgörenhet.

Något att tänka på nu inför jul är även att man kan inhandla julklappar eller juldekorationer där de pengar du spenderar går till insamlingar för olika organisationer. Så köper du till exempel en mugg ifrån ett sådant ställe till mamma i julklapp så har du egentligen gett bort två julklappar. Du kan även ge bort ett fadderskap i julklapp till någon som du vet skulle uppskatta detta.

Vill du inte skänka pengar så kan du istället välja att skänka lite av din tid. Det finns massor av organisationer som behöver frivilliga som vill hjälpa till inom olika områden som volontärer. Detta är precis lika värdefullt som att bidra med pengar. Så känner du att du inte har råd att skänka en slant varje månad så kan du istället skänka några timmar och hjälpa till för att bidra du med. Det är även bra att vara uppmärksam på hur mycket av det du skänker som faktiskt går till det välgörande ändamålet och hur mycket som stannar inom det administrativa på företaget.  Här är en artikel om hur viktigt det är att veta innan vart du skänker dina pengar, tillsammans med några nyttiga länkar som jämför olika organisationer.

välgörenhet